Κοινωνική Προσφορά

Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του, ως Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Προσφοράς του Ομίλου NKS, το Συγκρότημα Ermes προσφέρει βοήθεια  για εθνικούς, κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς, σε ετήσια βάση. Κάθε χρόνο διατίθενται σημαντικά ποσά σε ιδρύματα, σωματεία, φιλανθρωπικές οργανώσεις και άτομα, ενώ γίνονται χορηγίες για διάφορες κοινωφελείς εκδηλώσεις. Καθιερωμένη επίσης είναι και η ετήσια Ημέρα Αιμοδοσίας που γίνεται μεταξύ των υπαλλήλων του Συγκροτήματος, στα Κεντρικά Γραφεία.

Τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω οικονομικής κρίσης, έχει αφοσιωθεί στη στήριξη των ανθρώπων που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση και ιδιαίτερα των παιδιών. Από τον Ιανουάριο 2013 μέχρι τον Ιούνιο 2015, προσφέρει καθημερινά πρόγευμα σε 3 χιλιάδες παιδιά, με ετήσια δαπάνη γύρω στο €1 εκ. Την ευαισθησία του και στο θέμα της ανεργίας των νέων έχει δείξει έμπρακτα, προσφέροντας μόνιμη εργασία σε 19 νέους πτυχιούχους, μέσα από το θεσμό του Management Trainee. Παράλληλα γίνεται συστηματική προσπάθεια καθιέρωσης συνθηκών διαφάνειας, ίσης μεταχείρισης, εκπαίδευσης και ανάπτυξης του προσωπικού του καθώς επίσης έλεγχος και μείωση του οικολογικού αποτυπώματος από τη δράση του Ομίλου.

Μουσείο – Παρατηρητήριο Λήδρα
Πέρα από τις πετυχημένες εμπορικές δραστηριότητες και τη ραγδαία του ανάπτυξη, το Συγκρότημα Ermes δίνει έμπρακτα το παρόν του και στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου. Η δημιουργία του Μουσείου-Παρατηρητηρίου Λήδρα, αποτελεί ένα από τα πιο λαμπρά παραδείγματα αυτής της προσφοράς. Το Μουσείο-Παρατηρητήριο Λήδρα που βρίσκεται στον 11ο όροφο του Πύργου Σιακόλα, συνδυάζει τη μοντέρνα αισθητική με την απρόσκοπτη και ολοκληρωμένη θέα της πόλης.

Το Μουσείο πρωτολειτούργησε το Μάιο του 1998, ταυτόχρονα με τη λειτουργία του πολυκαταστήματος Debenhams Λήδρα (τότε Woolworth Λήδρα). Τα εγκαίνια έγιναν στις 6 Ιουλίου του 1998, επί Δημαρχίας κ.Λέλλου Δημητριάδη.

Σκοπός της λειτουργίας του Μουσείου – Παρατηρητηρίου ήταν τόσο η πολιτιστική όσο και η εμπορική συμβολή, για την ανάπτυξη της περιοχής Λήδρα – Ονασαγόρου, που μέχρι τότε παρουσίαζαν μια φθίνουσα πορεία. Επιπρόσθετα, μέχρι τότε δεν υπήρχε ευκολία πρόσβασης στα κατεχόμενα μας εδάφη, με αποτέλεσμα το Μουσείου – Παρατηρητήριο να αποτελεί το μόνο τρόπο περιδιάβασης τόσο της παλιάς όσο και της καινούργιας πόλης της Λευκωσίας, για ντόπιους και ξένους περιηγητές. 'Εχουν τοποθετηθεί υπερσύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα διαδραστικής τεχνολογίας με οθόνες αφής (touch screens) τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούν από τους επισκέπτες, για να παρατηρούν καλύτερα τα μνημεία μας που βρίσκονται στις κατεχόμενες περιοχές. Δημιουργήθηκε επίσης ειδικό δωμάτιο προβολής οπτικοακουστικού υλικού σε διάφορες γλώσσες για την ιστορία της Λευκωσίας. Το παρατηρητήριο πρωτολειτούργησε το Μάιο του 1998 και το επισκέπτονται πέραν των χιλιάδων επισκεπτών, ντόπιων και ξένων,καθώς και επίσημοι που κατά καιρούς επισκέπτονται την Κύπρο, όπως και προσωπικότητες από το εξωτερικό.

Ετήσια Αιμοδοσία Συγκροτήματος Ermes
Εδώ και 15 συνεχόμενα έτη πραγματοποιείται με επιτυχία η ομαδική αιμοδοσία μελών του προσωπικού στα Κεντρικά Γραφεία του Συγκροτήματος ERMES . Η όλη εκδήλωση πραγματοποιείται μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του Συγκροτήματος, σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα της Τράπεζας Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Μεγάλη και συγκινητική είναι κάθε χρονιά η προσέλευση του προσωπικού του Συγκροτήματος ERMES.

Βοήθεια ύψους €200.000 για την Ελλάδα
Στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς και δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και συμπαράσταση του προς τους αδελφούς μας Έλληνες που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη, στις 23 Μαΐου, ο Όμιλος Εταιρειών Σιακόλα προσέφερε συνολική βοήθεια ύψους €200.000. Η βοήθεια παραδόθηκε από τον Εκτελεστικό Πρόεδρο του Ομίλου κ. Νίκο Σιακόλα στον Πρέσβη της Ελλάδας κ. Βασίλη Παπαϊωάννου και στον Εκπρόσωπο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Πυλιώτη,την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012,σε σύντομη τελετή που έγινε στα γραφεία της εταιρείας Ermes Department Stores Plc, στη Λευκωσία. Από τη βοήθεια αυτή, οι €150.000 αφορούσαν καινούργια είδη ρουχισμού για παιδιά, γυναίκες και άνδρες. Οι άλλες €50.000 αφορούσαν μακαρόνια Μέλισσα για 350.000 γεύματα. Τα προϊόντα αυτά δόθηκαν απευθείας από Ελληνική βιομηχανία. Παραδίδοντας τη βοήθεια ο κ. Σιακόλας εξέφρασε χαρά και ικανοποίηση γιατί σε καιρούς δύσκολους και για την Κύπρο, εκφράζεται έμπρακτα η βοήθεια και συμπαράσταση του Ομίλου στους αδελφούς μας Έλληνες.